Verdensmål og bæredygtighed

bæredygtighed bæredygtig miljø

Svanemærket byggeri

Svanemærket er det officielle miljømærke i Norden. Det er med til at fremme cirkulær økonomi og er et stærkt redskab til at realisere nogle af FN´17 Verdensmål.
Med et Svanemærket byggeri sikrer du et lavt energiforbrug, godt indeklima med skarpe krav til dagslys, ventilation, fugtsikring og valg af materialer. Det lever op til skrappe krav til miljø -og sundhedsskadelige stoffer i byggematerialer og kemiske produkter.
Et Svanemærket byggeri er en god kombinering af bæredygtighed og godt indeklima.

Vi har udvidet vores bæredygtige kompetencer.

I slutningen af oktober 2020 blev alle tegnestuens ansatte certificeret som konsulenter i nordens mest anvendt og efterspurgte miljøcertificering for byggeri – konsulenter i Svanemærket byggeri.
Vi er dermed klædt på til at rådgive og certificere dit byggeri uanset om det gælder etagebyggeri, parcelhuse, rækkehuse, sommerhuse, renoveringsprojekt, eller skoler og daginstitutioner (gerne snart kontor og erhverv).
Vi hjælper med at designe og screene projektet, overholde de mange krav og kriterier til Svanemærket byggeri, udarbejde dokumentation, samt rådgive og styre projektet igennem de mange faser.

Skal dit projekt Svanemærkes, hjælper vi gerne.

Tradium og Randers Arkitekten Aps har indgået et formelt samarbejde om deling af viden, udarbejdelse af uddannelsesmateriale samt undervisning indenfor vedvarende energi i byggeriet.

Samarbejdet er i tråd med det ene af dansk energipolitiks tre indsatsområder:

  • Innovation
  • Viden
  • Uddannelse

De to øvrige indsatsområder er ved at blive implementeret og er en del af dansk lovgivning, der skærpes.

2015 og 2020: Stramme energikrav til nye bygninger og energibesparelser i eksisterende bygninger.

Bogen “Klima Forvirring!“, er en opsummering af gældende lovgivning og energikrav nu og i fremtiden. Der er forklaringer i ord og grafik med fokus på lav-energibyggeri, passivhuse og +energihuse.

Download bogen Klima Forvirring!