Tegnestuen

Tegnestuen

Randers Arkitekten arbejder med projekter i alle skalaer fra tilbygninger til byplaner, fra et Jaguaranlæg i Randers Regnskov til Sporbyen Scandia. Således har vi erfaring indenfor tilbygninger, ombygninger, villaer, boligbebyggelser, erhvervsdomiciler, Box shops, landskabsplanlægning og byplanlægning. Indenfor alle projekttyper har vi fokus på energi-rigtigt byggeri og -projektudvikling.

Da tegnestuen består af både en arkitekt-afdeling og en konstruktør-afdeling, sikrer vi et altid tæt samarbejde og optimeret flow mellem projektfaserne. Det er gennem dette tætte samarbejde, at vi sikrer et optimeret energiforbrug i alle projekter.

Teamet består af et videns begærligt team, med stor diversitet og med Verdensmålene og bæredygtigt byggeri som deres DNA. Genealogisk arkitektur og storytelling er deres varemærke, og de bliver inspireret af fortiden for at skabe en ny fremtid.

Randers Arkitekten er nyslået Maraton gazelle virksomhed 2016, 2017, 2018, 2019, 2020

Vision

Hos Randers Arkitekten tager vi altid et særligt udgangspunkt i stedets udformning og historie. Vi kalder derfor vores arkitektur for Genealogisk Arkitektur, hvor byggegrundens og områdets historie fortælles gennem arkitekturen, og også vores kulturelle identitet som danskere i en større kontekst. Vi forholder os altså både til den helt nære historie, der er forbundet med byggegrunden, men også til den Nordiske identitet.

En del af vores nordiske identitet er forbundet med lyset og klimaet omkring os. På vores breddegrader har vi nogle helt særlige udfordringer i forhold til energimæssig bæredygtighed. Derfor har vi udviklet en forretningsidè; ”Energy Study House #”, som er et program, der i praksis fortæller om tegnestuens arbejde med Integreret Energi Design.

”Bæredygtig udvikling er en udvikling, som opfylder den nuværende
generations behov uden at kompromittere fremtidige generationers
muligheder for at opfylde deres behov og at vælge deres livsstil”
– rapport fra Brundtland-kommissionen 1987

Energirådgivning er en selvfølgelighed og indgår i al vores rådgivning uden at være alt-dominerende.
Bygherren skal frit kunne vælge mellem bygninger bygget i træ, beton, tegl o.s.v. – det skal ikke være klimaskærmens isolerende egenskaber, der skal bestemme husets arkitektur og udtryk. Derfor er vi meget bevidste om hele tiden at følge udviklingen af både eksisterende og nye materialer, så vi kan udnytte deres egenskaber integreret.

Den positive kendsgerning er, at vi har mulighed for at gøre noget her og nu – og at der er økonomisk fordel for den enkelte bygherre ved at nedbringe energiforbruget. Teknikken findes allerede og kombinationsmulighederne er uendelige, herfra er det vores ansvar som arkitekter og konstruktører hele tiden at være skarpe på mulighederne, og det er netop her vi har vores spidskomepetencer!

Det er vores ambition at være trendsættende og kunne inspirere andre gennem vores realiserede Best
Practice-eksempler inden for Integreret Energi Design.

I fremtiden har folk kun (!) råd til at bo i en energi-renoveret bygning eller i en ny +energi-bygning.
Fremtiden er lige NU!”

Mød os i bybilledet

Tegnestuen sætter en ære i at arbejde i at have et tæt forhold til lokalområdet. Som du kan se af vores projekt-database her på hjemmesiden, er de fleste af vores projekter derfor i Randers og omegn. Du kan derfor møde vores arkitektur på din vej rundt i byen, blandt andet i projekter som

 

  • Jaguar-buret ved Randers Regnskov
  • Løve Apoteket på Østervold
  • Søstrene Grene på Torvegade
  • Info-Teriaet ved Gudenå Vest
  • Falbe Parken ved Mariagervej
  • renoveringen af Bjellerup Ladegård
  • Øre-, Næse-, Halsklinikken i Mediehuset

 

Dette er bare et lille udpluk af vores arbejde rundt omkring i byen, se mange flere sager under “Projekter”.