Terror-Bænken

Projektdata

Nybyggeri

Status

Opført 2019

Terror-Bænken

Randers Arkitekten står bag Terror-Bænken. I mere end én forstand.
Sammen med Fårup Beton har de designet og udviklet de nye Terror-Bænke som indtil videre er blevet taget i brug i Randers midtby. De nye Terror-Bænke har haft til formål, at forskønne og funktionalisere fremtidens byer. Dette er løst i form af et modulsystem, som på en gang sikrer områder med mange mennesker, giver noget pænt at se på og mulighed for at hvile sig.
Skønhed er en smagssag – men faktum er, at terrorsikringen i Randers nu er både funktionel og velovervejet. Et sørgeligt behov for byerne behøver ikke at resultere i en sørgelig løsning, når opgaven bliver grebet arkitektonisk og funktionelt an.

Terror-Bænken bliver fremstillet af rest materiale fra Fårup Betonindustri. Så i stedet for at bruge resurser på at producere nyt materiale eller lade godt overskuds materiale gå til spilde fra produktionen af beton elementer, bliver restmaterialerne brugt til at fremstille Terror-Bænken og dermed fremtidssikre vores byer i lækkert og multifunktionelt design.
Elementerne er designet i forskellige modul elementer, som sættes sammen med et beslag og kan sammensættes alt efter behov og funktion. Nogle er f.eks. fremstillet som elegante blomsterkummer, andre som siddeplinter belagt med varmt træ. sammensætningen kan være et eller to bænk-moduler, en blomsterkumme og et ¼ sving. Jo flere der indgår, jo større bliver gennembrydningskraften og dermed sikkerheden. Modulerne kan sættes sammen som en perlekæde, og bliver den påkørt, vil den folde sig rundt om køretøjet. De er konstrueret efter en samlet vurdering af, at det er vigtigt at få mest mulig masse/høj vægt, et minimum af vedligehold, lang holdbarhed og en mobil løsning, der hurtigt kan flyttes.
Dermed kan enkle modulelementer skabe en stor variation i et byrum eller opdele områder i forskellige zoner.